top of page
IMG_6002.jpg

Hej, sem Sanja

magistrica prehrane, 

certified intuitive eating counselor

in tvoja mentorica na poti do svobodnega prehranjevanja.

V sklopu individualnih in skupinskih svetovanj ti pomagam opustiti diete in najti pot, da boš lahko svobodno in brez občutka krivde dolgoročno poskrbela za svoje zdravje in dobro počutje.

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Hrustljav ohrotov čips

Updated: Oct 8, 2021

Si želiš popestriti nabor svojih prigrizkov? Je hrustljavost nekaj, kar obožuješ? Potem je to pravi recept zate. Priprava je zelo enostavna, saj potrebuješ le kodrolistni ohrovt, olje in začimbe!




Sestavine:

  • Šop kodrolistnega ohrovta

  • Žlica olja po izbiri

  • Začimbe: sol, česen v prahu, sladka paprika v prahu, (kvasni kosmiči)

Pečico segrejemo na 150°C.

Liste kodrolistnega ohrovta ločimo od stebla in jih natrgamo na manjše lističe (približno 5x5 cm). Vse skupaj temeljito operemo in osušimo, da so lističi skoraj popolnoma suhi (če ostanejo mokri je večja verjetnost da bodo razmočeni namesto hrustljavi!). Osušene lističe stresemo v večjo posodo, dodamo olje in začimbe, ter z rokami vmasiramo tako, da vse dobro prekrijemo.


Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedimo ohrovt v eno plast (drugače ne bo hrustljav) in pečemo 25 min (po 10 min lahko pekač obrnemo, tako da se ohrovt bolj enakomerno zapeče).


Ko vzamemo ohrovt iz pečice, ga za nekaj minut še pustimo na pekaču, saj bo to prispevalo k še večji hrustljavosti.


Related Posts

See All

Comments


bottom of page