Hrustljav ohrotov čips
Updated: Oct 8, 2021
Si želiš popestriti nabor svojih prigrizkov? Je hrustljavost nekaj, kar obožuješ? Potem je to pravi recept zate. Priprava je zelo enostavna, saj potrebuješ le kodrolistni ohrovt, olje in začimbe!
Sestavine:
Šop kodrolistnega ohrovta
Žlica olja po izbiri
Začimbe: sol, česen v prahu, sladka paprika v prahu, (kvasni kosmiči)
Pečico segrejemo na 150°C.
Liste kodrolistnega ohrovta ločimo od stebla in jih natrgamo na manjše lističe (približno 5x5 cm). Vse skupaj temeljito operemo in osušimo, da so lističi skoraj popolnoma suhi (če ostanejo mokri je večja verjetnost da bodo razmočeni namesto hrustljavi!). Osušene lističe stresemo v večjo posodo, dodamo olje in začimbe, ter z rokami vmasiramo tako, da vse dobro prekrijemo.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedimo ohrovt v eno plast (drugače ne bo hrustljav) in pečemo 25 min (po 10 min lahko pekač obrnemo, tako da se ohrovt bolj enakomerno zapeče).
Ko vzamemo ohrovt iz pečice, ga za nekaj minut še pustimo na pekaču, saj bo to prispevalo k še večji hrustljavosti.
Comments